Villányi Borlekvár Epres

1 490 Ft

Leírás

Borlekvár Siller Borból Epres Ízesítéssel

A Villányi Epres Borlekvár alapja a sillerbor. Ez a borfajta hosszabb ideig ázik a héján mint a rozé, de kevesebbet mint a vörösbor, ez adja neki a rozénál mélyebb, teltebb színét. Ezen kívül a sillerbor valamennyi ideig együtt erjed a törköllyel, emiatt jellegzetes gyümölcsös ízvilága van. A belőle kézült lekvár igen zamatos, a sillerbor epres karakterisztikája érződik benne. Csokoládés desszertek (például Sacher-torta) kiváló kísérője!

Villányi Borlekvár Epres

 

A borlekvár megőrzi a bor zamatát, rengeteg felhasználási lehetősége van és az   egészséget megóvó   elemekkel rendelkezik. A bor kedevző élettani hatásai régóta ismeretesek: a köztudottan zsírosan táplálkozó franciáknál kevesebb a szív-és érrendszeri megbetegedés, mint az várható lenne. Ennek egyik fő oka, hogy a franciák szeretik a BORT! A borban ugyanis olyan vegyületek találhatók, melyek a szervezetben antioxidánsként működnek és így védik a szervezetet a megbetegedésektől. A borlekvár mindezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik, ráadásul az alkohol a főzés közben felszabadul, így – ellentétben a borral – nagy mennyiségben is fogyasztható!

 

Sültekhez Grillezett Húsokhoz Különösen Ajánlom.

Érdekelhetnek még…