Leírás
Vörösboros Borlekvár
A Villányi Vörösboros Borlekvárnak a kellemes, harmonikus, rubint piros színű Pinot Noir szőlőből készült bor az alapja. Fűszerezésében a fahéj, a szegfűszeg es gyömbér dominál. Felhasználása: Kifejezetten ajánlható vörös húsból készült sültek, vadételek, sajtok mellé.
A borlekvár megőrzi a bor zamatát, rengeteg felhasználási lehetősége van és az egészséget megóvó elemekkel rendelkezik. A bor kedevző élettani hatásai régóta ismeretesek: a köztudottan zsírosan táplálkozó franciáknál kevesebb a szív-és érrendszeri megbetegedés, mint az várható lenne. Ennek egyik fő oka, hogy a franciák szeretik a BORT!
A borban ugyanis olyan vegyületek találhatók, melyek a szervezetben antioxidánsként működnek és így védik a szervezetet a megbetegedésektől. A borlekvár mindezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik, ráadásul az alkohol a főzés közben felszabadul, így – ellentétben a borral – nagy mennyiségben is fogyasztható!