Káposztás fazék hőálló kerámiából (cserép)

7 990 Ft

Leírás

Káposztás fazék hőálló kerámiából (cserépből).A csomagolás tartalmaz egy receptkönyvet.Méretek: magasság fedő nélkül 16 cm magasság fedővel 26 cm átmérő felül 28 cm

AZ ERDÉLYI TÖLTÖTT KÁPOSZTA RECEPTJE

Hozzávalók: 1,5 kg káposzta, 40 dkg vegyes darált hús, 25 dkg császárszalonna, 5 dkg rizs, 1 fej hagyma, só, bors, paprika.

Elkészítése: A káposzta torzsáját kivágjuk, leforrázzuk és leveleire szedjük.
Középsõ vastag erezetét levékonyítjuk, sóval, borssal behintjük.
Minden káposztalevélre vékony császárszalonnát teszünk, erre halmozzuk a tölteléket.
Szorosan összecsavarjuk, majd a cserépfazékba helyezzük és vízzel felöntve sütõben vagy a kályhán (fémlapon) fõzzük.
Az elpárolgott vizet meleg vízzel pótoljuk. Hogyan használjuk? A római vagy agyagtálat, sütőtálat,fazekat, edényt, használat előtt legalább fél órára áztassuk vízbe, de ha időnk engedi, akkor érdemes akár egy órát is a vízben hagyni, hogy jól megszívhassa magát.

Első használat előtt minimum egy órát hagyjuk az új edényeinket a fürdőjükben, hogy utána jól bírják a kiképzést a sütőben. A vizes cseréptálba aztán – elképzelésünk vagy a recept útmutatásai alapján – halmozzuk bele a hozzávalókat, és lefedve, a 190-200 fokra előmelegített sütőbe toljuk be a tálat. A tálban készülő ételeknek nagyjából egy órára van szükségük.

FONTOS TUDNI!
A cserépedényt nem csak hagyományos sütőben lehet használni, hanem kitünően alkalmas mikrohullámú sütőben való sütésre is. Ebben az esetben pl. a tojásokat villával meg kell szurkálni. Minden ettől eltérő használat az edény repedését eredményezheti. Kerüljük az edény hirtelen lehűtését, a sütőből kivett edényt célszerű deszkára vagy száraz törlőruhára tenni. Használat után az edényt pár csepp mosogatószert tartalmazó meleg vízzel tisztítsuk. A terméknek az Egészségügyi Minisztérium által engedélyezett 2061/1997 sz. minőségi bizonylata van, és megfelel a 708/1/91 és a 3281/75 sz. egészségügyi normáknak. Termékünk minőségét megfelelőnek találta a Svájci

Fogyasztóvédelem Genfben működő Egészségügyi Szakosztálya, ahol az AN-06/20.031 számú rendelet alapján úgyszintén megkapta az élelmiszerre való használati engedélyt Nyílt lángon TILOS használni! Kérjük helyezzen a fazék alá egy fémlapot!