Villányi Borlekvár Fehérboros

1 790 Ft

Leírás

Villányi Borlekvár Fehérboros

A Villányi Fehérboros Borlekvár villányi Muscat ottonellből készül, amiben erősen meghatározó a szőlő csodálatos muskotályos íze. Illata kellemesen fűszeres, a bor zamatvilága koncentráltan Villányi Borlekvár Fehérborosjelentkezik a belőle készült lekvárban is. Fűszerezésében a fahéj, a szegfűszeg dominál. Kitűnő ünnepi reggelit készíthetünk ha a kávé és pirítós vagy briós mellett ebből a lekvárból is mosolyog egy kis tálkányi.

Kaláccsal is nagyon finom. Ajánljuk még desszertekhez, de egy sima túrótortával is csodát tud művelni és nem utolsó sorban vanília fagylalttal is mennyei. Társíthatjuk még  Rokforttal, keményebb, érett tehénsajttal…de tálalhatjuk szárnyasok mellé is.


A borlekvár megőrzi a bor zamatát, rengeteg felhasználási lehetősége van és az egészséget megóvó elemekkel rendelkezik. A bor kedevző élettani hatásai régóta ismeretesek: a köztudottan zsírosan táplálkozó franciáknál Villányi Borlekvár Csomag Ajándék Borszellőztetővelkevesebb a szív-és érrendszeri megbetegedés, mint az várható lenne. Ennek egyik fő oka, hogy a franciák szeretik a BORT! A borban ugyanis olyan vegyületek találhatók, melyek a szervezetben antioxidánsként működnek és így védik a szervezetet a megbetegedésektől. A borlekvár mindezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik, ráadásul az alkohol a főzés közben felszabadul, így – ellentétben a borral – nagy mennyiségben is fogyasztható!

Érdekelhetnek még…